Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan ToPoa

17.7.2024

Naisten joukkue on solminut kolme uutta sopimusta. Kuva: Harri Vallila

ToPo sopimukseen Kali Pocrnicin kanssa

Pointin paikalla viihtyvä Kali Pocrnic päätti yliopistouransa voittamalla kansallisen mestaruuden ja pokkaamalla samassa yhteydessä turnauksen MVP-palkinnon.

Kali on luonnollinen johtaja, joka ei pelkää suuriakaan hetkiä. Hän osaa luoda tilanteita sekä itselleen että muille.

”Kali on pelinjohtaja ja loistava johtaja joukkueelle. Hän antaa 100% joka ilta ja on nälkäinen näyttämään taitonsa ammattilaistasolla.”, päävalmentaja Arttu Tammi kommentoi sopimusta.

Kalin kommentit joukkueeseen liittymisestä: "Olen innoissani päästessäni liittymään joukkueeseen tulevalla kaudella ja odotan innolla kaikkien tapaamista! En malta odottaa, että pääsen aloittamaan ammattilaisurani Suomessa!"

Sarah Gates sopimukseen

ToPo saa riveihinsä myös toisen kandalaisen, kakkospaikan pelaajan Sarah Gatesin McMasterin yliopistosta. Sarah oli kansallisen mestaruusjoukkueen kapteeni, ja hänet valittiin MVP:ksi. Sarah sai myös Vuoden naisurheilija -tunnustuksen vuonna 2023.

Sarah aloitti ammattilaisuransa viime vuonna Saksan Bundesligassa pirteästi ennen loukkaantumistaan marraskuussa.

"Kuulimme vain positiivisia asioita Sarahista. Hän on voittaja, loistava heittäjä ja käyttäytyy kuin todellinen ammattilainen. Sarah on tehnyt kovasti töitä kuntoutuksensa eteen ja ansaitsee ehdottomasti mahdollisuuden näyttää potentiaalinsa, jota selvästi on paljon.", Arttu Tammi kommentoi tuoretta hankintaa.

Sarahin kommentit: "Olen todella innoissani päästessäni liittymään joukkueeseen tulevalla kaudella. Olen kuullut niin mahtavia asioita kaupungista, kulttuurista, seurasta ja faneista, enkä malta odottaa, että pääsen sinne ja aloitamme yhdessä!"

Anni Mujunen tähtipaitoihin

Aiemmin naisten divarissa HyPoa ja Korisliigassa HBA:ta edustanut sentteri tuo ToPon korin alle kokoa ja kovuutta!

Parhaalla divarikaudellaan Mujunen esiintyi vakuuttavalla tuplatupla-keskiarvolla 14,3 / 12,6 HyPon paidassa.

"Mahtavaa saada Anni mukaan rosteriimme! Haluamme antaa nuorille pelaajille mahdollisuuksia mennä eteenpäin urallaan ja taata jatkossa kannustava pelaaja-polku junioreistamme naisten edustusjoukkueeseen asti. Annilla on varmasti vielä potentiaalia ulosmitattavana, hienoa nähdä mihin kaikkeen Anni meillä yltää!", kommentoi ToPon general manager Saara Wahlgren.